Celebrating the Belgian “Week of the Woods”

Vandaag keren we eventjes terug naar de roots van deze blog. Terug naar een tijd waarin ‘Photography’ nog een aparte categorie in mijn menuutje was en de experimentjes met mijn toen gloednieuwe Nikon D3100 nog niet anoniem verdwenen waren in de grote nietszeggende noemer ‘Lifestyle’ (eerlijk is eerlijk). Terug naar een duister, ver verleden waarin ik nog in het Nederlands schreef en dat met zoveel fouten deed dat ik er een grammar nazi volgeling aan overhield. Een verleden zo duister en zo ver dat Google het intussen verwijderd heeft en ik ben er nooit meer in geslaagd het eerste jaar van The Ginger Diaries terug te vinden op het wereldwijde web. Maar vandaag probeer ik het nog eens en keren we terug naar de tijd van toen.

En dat ter ere van De Week Van Het Bos.

Dit weekend wilde ik er met mijn trouwe ouwe Nikon op uit om de beginnende fall foliage vast te leggen (Dat Nederlands schrijven gaat mij nog niet zo goed af). Het Lief en ik reden naar zijn oude thuishaven, Ravels, en kozen een voor ons nieuw stukje van het Gewestbos voor een korte zondagse wandeling. In de koffer lag nog een oude kussensloop die daar ooit eens belandde na een sleepover en hup, we hadden ineens een draagtas om kastanjes in te stoppen. Kastanjes in overvloed, daar in Ravels, en nu liggen ze fijn te drogen naast de walnoten en de hazelnoten. Wat is er eigenlijk niet leuk aan de herfst? (Oh wacht… daar schreef ik eens een post over).

Alsof de eekhoorns ons wilde wegjagen, werden we bestookt door eikels. Ik las al in de krant dat er dit jaar abnormaal veel eikels en beukennootjes zijn, maar dit was me toch serieus teveel van het goede! Wie dacht er nu een paraplu nodig te hebben op een zonnige zondagmorgen in het bos? Gelukkig zijn we twee keikoppen. Ik ging blaadjes verzamelen, liep achter libellen aan en jaagde enkele krekels op. Het Lief wist even niet wat hij met mijn tienjarige zelf aanmoest en ging maar op een oude stronk zitten wachten tot mijn kinderlijke bui weer over was. Heeft ie lang mogen zitten! Maar het zonnetje scheen en de lucht was blauw, en hij had een goedgevulde zak kastanjes om zich mee te amuseren.

Vandaag is mijn papa jarig (52 wordt ie!) en dat vierden we gisteren al met taart en bier. Het was echt een topzondag en ik ben weer helemaal opgeladen voor een week thesissen en solliciteren.

Off we go!

PS: Heeft het vanochtend nu werkelijk gevroren!?

Follow:

9 Comments

 1. 13 October 2015 / 02:36

  I’m glad you went “back to your roots.” You got some great shots; I especially love the low angle of the first one.

 2. 13 October 2015 / 10:09

  Het is zo vreemd om hier in het Nederlands te lezen! Maar zoals ik gewoon ben, is het nog steeds goed geschreven. Ik denk dat je van die grammar nazi wel afgeraakt dus 😉 Wordt het een vast ding? Of is het de volgende post back to English?
  En doe maar meer fotografie postjes. Prachtig om te zien! En wie weet ga ik dan de herfst zelfs nog leuk gaan vinden.
  Trouwens: ja het heeft gevroren. Ik las zelfs ergens in het super betrouwbare Nieuwsblad dat het zou gaan sneeuwen deze week. Bespaar.Mij.Daarvan!

 3. 15 October 2015 / 01:39

  I unfortunately can’t read this post (and I don’t trust google translate all that much), BUT these photos are gorgeous. I love seeing your close-ups, you always capture the prettiest details.

 4. 18 October 2015 / 05:40

  So beautiful! I am jealous of any place that actually looks and feels like fall… Meanwhile Texas is still stuck in summer 🙁

 5. 18 October 2015 / 17:48

  Wat een prachtige foto’s! De natuur kan toch mooi zijn in de herfst!

 6. 18 October 2015 / 22:56

  Wauw, effe serieus, hoe prachtig zijn deze foto’s? Vandaag ook een lange boswandeling gemaakt, echt genieten!

 7. 23 October 2015 / 20:34

  Supermooie foto’s!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.